OECD/SIGMA Toplantısı‏

OECD/SIGMA Toplantısı‏

2009-07-02

OECD/SIGMA Toplantısı‏

OECD/SIGMA ile TBMM Arasında İdari Kapasitenin Güçlendirilmesine Yönelik Akran Değerlendirmesi Projesi Toplantısına, Parlamenter Danışmanları Derneğini temsilen, Dernek Başkanımız Necip YÜCE, Başkan Yardımcısı İbrahim TUTAR, Sayman Ünal AKYÜZ ve Yönetim Kurulu Üyesi Yasemin TEMELAT katıldı.

 

Toplantıya OECD/SIGMA heyetinden Prof.Dr. Klaus GOETZ – London School of Economics (Londra Ekonomi ve Siyasi Bilimler Okulu, Yönetim Fakültesi) ve Francis HENIN – OECD/SIGMA Türkiye Masası Yetkilisi ile TBMM Kanunlar Kararlar Müdür Yardımcısı Habip KOCAMAN ve yasama uzmanları katıldı.

Toplantıda, Dernek Başkanımız Necip YÜCE OECD/SIGMA  heyetini TBMM\’deki Milletvekili Danışmanlığı sistemi hakkında bilgilendirdikten sonra, Parlamenter Danışmanları Derneği(PDD) olarak tespit edilen sorunlar ve çözüm önerilerini dile getirdi. \”AB Parlamenter Danışmanları Diyaloğu Projesi\” kapsamında ziyaret ettikleri AB\’ye üye ülkelerin parlamentolarındaki deneyimleri ışığında TBMM\’deki Danışmanlık Sistemi ile ilgili önerilerde bulundu. Görev tanımına vurgu yaptı. İbrahim TUTAR ile Ünal AKYÜZ ise \”Yasa Yapma Sürecine Etkin Sivil Katılım Projesi\” kapsamında ziyaret ettikleri Endonezya deneyimlerini paylaştılar. Danışmanların etkinliğinin arttırılması gerektiğinin altını çizdiler.