PARLAMENTER DANIŞMANLARI DERNEĞİ’NİN 5. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ…

PARLAMENTER DANIŞMANLARI DERNEĞİ’NİN 5. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ…

2010-06-22

PARLAMENTER DANIŞMANLARI DERNEĞİ’NİN 5. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ…

Parlamenter Danışmanları Derneğinin 5. Kuruluş Yıldönümü nedeni ile TBMM Tören Salonunda resepsiyon verildi. Resepsiyona TBMM başkanlık divanı üyeleri, milletvekilleri, bürokratlar, danışmanlar, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve temsilcileri ile çok sayıda davetli iştirak etti.

TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, yaptığı konuşmada, “Bir elin nesi var iki elin sesi var” atasözüne atıfta bulunarak milletvekili danışmanların yasama sürecinde milletvekillerine büyük yönde yardımcı olduklarını söyledi.

Pakdil, milletvekillerin ve danışmanların daha iyi çalışmalarında her zaman Türkiye\’nin yararına olacağını belirtti.

Milletvekillerinin başarısında danışmanların katkısı bulunduğunu vurgulayan Pakdil, çalışma şartlarının iyileştirilmesi, daha uygun ortamlarda çalışmaları halinde danışmanların performanslarının daha da artacağını ifade etti.

TBMM Başkanlık Divanı İdare Amiri Ahmet Küçük, danışmanları, milletvekillerinin \’\’sağ kolları\’\’ olarak nitelendirdi. Danışmanlık kurumunun çok uzun bir geçmişinin bulunmadığına işaret eden Küçük, ancak danışmanlığın büyük bir ihtiyaç olduğunun ortaya çıktığını söyledi. Küçük, danışmanlık müessesesinin kurulmasının, doğru bir karar olduğunu ifade etti.

Danışmanların sorunlarına değinen Küçük, başta özlük hakları sorunu bulunduğunu, sözleşmeli çalışan danışmanların gelecek kaygısı taşıdığını ifade etti.

Küçük, milletvekillerine, 1 personel daha verilmesi halinde, danışmanların daha fazla gerçek görevlerini yerine getireceğini dile getirdi.

PDD Başkanı Necip Yüce de milletvekili danışmanlarının kamu görevi yaptığına işaret ederek, danışmanların, sözleşmelerindeki görev tanımları dışında, milletvekili adına bir çok çalışmayı da yaptığını söyledi. Yüce, danışmanın, milletvekilinin halkla, basınla, bürokratik işleri yürüttüğünü, seçim çalışmalarının koordinasyonunu sağladığını belirtti.

Yüce, işin yoğunluğu, temposu ne kadar yüksek olursa olsun milletvekilleriyle çalışmanın, milletin meclisinde görev yapmanın gurur verici olduğunu kaydetti.

Derneğin bir ihtiyaçtan doğduğunu vurgulayan Yüce, ancak siyasi amacının bulunmadığını sözlerine ekledi.