PDD, TBMM 90. Yıl Futbol Turnuvası Şampiyonu oldu

PDD, TBMM 90. Yıl Futbol Turnuvası Şampiyonu oldu

2010-06-23

PDD, TBMM 90. Yıl Futbol Turnuvası Şampiyonu oldu

Türkiye Büyük Millet Meclisinde her yıl yapılan futbol turnuvasını bu yıl Parlamenter Danışmanları Derneği(PDD) organize etti. Göz kamaştırıcı oyunuyla büyük beğeni toplayan PDD, oynadığı bütün maçları farkla kazanarak şampiyonluğa ulaşıp, kupayı müzesine taşıyan taraf oldu.

TBMM\’nin 90. Kuruluş Yıldönümü münasebetiyle PDD tarafından organize edilen ve 14.06.2010 Pazartesi saat:18.00 da başlayıp 24.06.2010 Perşembe günü sona eren turnuvaya TBMM bünyesindeki 7 müdürlüğün futbol takımı ve PDD futbol takımı olmak üzere toplam 8 takım katıldı.

Parlamenter Danışmanları Derneği(PDD) ile TBMM Koruma Daire Başkanlığı takımları arasında oynanan ve PDD’nin galibiyetiyle sonuçlanan ilk maçı, eski milli futbolcumuz Tanju ÇOLAK yönetti. Çolak, ilk defa bir maç yönettiğini, TBMM’de yapılan turnuvaya davet edildiği için çok mutlu olduğunu, oynanan futbolu beğendiğini, böyle güzel bir organizasyonu gerçekleştirdiği için de PDD’yi kutladığını söyledi. Bundan sonraki çalışmalar için de başarı dileklerinde bulundu. Tanju ÇOLAK’a PDD’nin plaketini TBMM İdare Amiri Sayın Hüsrev KUTLU verdi.

Futbol turnuvasının final karşılaşması öncesinde, TBMM Karması Futbol Takımı ile Türkiye Ampute Ligi Şampiyonu olan Ankara Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Futbol Takımı dostluk maçında karşı karşıya geldi. TBMM Kampusu içindeki halı sahada oynanan maçı, 3-2 TBMM Karması kazandı.

Coşkulu, heyecanlı ve keyifli geçen turnuva maçlarını, Milletvekilleri, TBMM Genel Sekreteri, bürokratlar, danışmanlar, Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı ve yöneticileri ile çok sayıda TBMM çalışanı izledi.

Yapılan turnuvada Parlamenter Danışmanları Derneği(PDD) futbol takımı birinci olup şampiyonluğu kazandı. Şampiyonluk kupasını PDD takım kaptanı Mustafa MALKOÇ, TBMM Genel Sekreteri Sayın Sadettin KALKAN’ın elinden aldı.

Satınalma Müdürlüğü turnuva ikincisi ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü de üçüncü oldu. İkinci ve üçüncü olan takımlara da kupalarını veren KALKAN, daha sonra birinci, ikinci ve üçüncü olan takım oyuncularına madalyalarını taktı.

Parlamenter Danışmanları Derneği (PDD) Yönetim Kurulu Başkanı Necip YÜCE de maçları yöneten hakemlere plaket verdi. Ayrıca, Ankara Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü tarafından PDD Başkanı Necip YÜCE’ye plaket verildi.