Almanya’dan Gelen ‘Global Zero Now’ Heyeti, TBMM’de PDD’yi Ziyaret Etti

Almanya’dan Gelen ‘Global Zero Now’ Heyeti, TBMM’de PDD’yi Ziyaret Etti

2010-06-05

Almanya’dan Gelen ‘Global Zero Now’ Heyeti, TBMM’de PDD’yi Ziyaret Etti

Global Zero Now başlığıyla nükleer silahların zararlarına dikkat çekmek için bisikletle Almanya\’dan yola çıkan Wolfgang Schlupp-Hauck ve Brigitte Schlupp-Wick, 11 Ekim 2010 Pazartesi günü Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ziyaret etti.

Merkezi Japonya\’da bulunan \’Barış için Belediye Başkanları\’ adlı uluslararası birliğin nükleer silahlara karşı yürüttüğü çalışmalar kapsamında faaliyetlerde bulunan Schlupp çifti, TBMM’de ilk olarak Parlamenter Danışmanları Derneği Başkanı Necip Yüce’yi makamında ziyaret etti.  Başkan Necip Yüce ve Yönetim Kurulu üyesi Merve Seren’in katıldığı görüşmede, uluslararası çalışmalara ve bu bağlamda yapılan antlaşmalara vurgu yapılırken, global işbirliğinin sağlanması yönündeki faaliyetlerin teşvik edilmesinin altı çizildi.

Yapılan istişare toplantısının ardından, AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan tarafından başkanlık edilen toplantıya geçildi. Toplantıda, son dönem gelişmeleri ışığında nükleer silahlar, nükleer santraller ve nükleer enerjiye yönelik yasama çalışmaları ele alındı. Toplantıya, Milletvekili Erdoğan’ın yanı sıra Dernek Başkanı Necip Yüce, Merve Seren, Yasemin Temelat ve Alman çift Wolfgang Schlupp-Hauck ve Brigitte Schlupp-Wick katıldılar.