PDD Başkanı Necip Yüce, Davut Gazi Benli ve Merve Seren’i ABD’ye Uğurladı.

PDD Başkanı Necip Yüce, Davut Gazi Benli ve Merve Seren’i ABD’ye Uğurladı.

2011-01-22

PDD Başkanı Necip Yüce, Davut Gazi Benli ve Merve Seren’i ABD’ye Uğurladı.

TBMM Parlamenter Danışmanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Necip Yüce, Parlamenter Danışmanları Derneği Üyeleri Davut Gazi Benli ve Merve Seren’i Amerika Birleşik Devletleri’ne uğurladı.

Necip Yüce yaptığı açıklamada; “ABD Dışişleri Bakanlığı, National Democracy Institute ve Freedom House tarafından organize edilen Türkiye-ABD Yasama Süreci Programı çerçevesinde dernek üyelerimiz Davut Gazi Benli ve Merve Seren, Amerika Birleşik Devletleri’ne gideceklerdir. Söz konusu kurum ve kuruluşlarla yapmış olduğum görüşmeler neticesinde, dernek üyelerimizin kabul edildiği şahsıma ulaştırıldı, kendilerini kutluyor ve başarılar diliyorum.

Davut Gazi Benli ve Merve Seren, 01 Nisan–10 Mayıs 2011 tarihleri arasında 40 gün sürecek programda ABD Senatosu, Temsilciler Meclisi, Bakanlıklar ile aralarında büyük ölçekli vakıfların da bulunduğu sivil toplum örgütleri ve düşünce kuruluşları ile çalışacaklardır. ABD Ulusal Demokrasi Enstitüsü, Özgürlükler Evi, Brooking Enstitüsü, Uluslararası Cumhuriyet Enstitüsü, Atlantik Konseyi, George C. Marshall Vakfı, Ford Vakfı ve Rockefeller Vakfı gibi büyük stratejik kurumlarla yapılacak görüşmelerin yanı sıra, Türkiye ve bölgesel politikalarda son derece etkili olan, Alan Makovsky, Mike Amitay, Fiona Hill ve Ariel Cohen gibi düşünce ve siyaset adamları ile bir araya geleceklerdir. Üyelerimiz aynı zamanda, Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Namık Tan tarafından da kabul edileceklerdir.

Üyelerimiz elde edecekleri çok özel bilgi ve tecrübelerle ülkemize döndükten sonra, program ve faaliyetler hakkında PDD yönetim kuruluna rapor sunacaklardır. Rapor sonrasında, Türkiye ve ABD arasındaki yasama faaliyetlerinin karşılaştırmalı bir analizini yapacak ve mevcut eksikliklerin giderilmesine yönelik bir eylem planı oluşturacağız.” dedi.