BURSA’DA NEFRET SUÇLARI KONULU STK ÇALIŞMA TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

BURSA’DA NEFRET SUÇLARI KONULU STK ÇALIŞMA TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

2011-04-14

BURSA’DA NEFRET SUÇLARI KONULU STK ÇALIŞMA TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

22 Ocak 2011 tarihinde çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarının biraraya gelerek “Nefret Suçları” konusunda Bursa Kent Otel’de gerçekleştirdiği toplantıya Parlamenter Danışmanları Derneği adına İsmail DOĞRU ve M. Boğaç CUMBUL katıldı.

Toplantıya İHAD, YASADER ve PDD dışında Adaleti Sağlayanlar Derneği (ASDER), İHD Bursa Şube Başkanı, Eşitlik ve Demokrasi Partisi Bursa İl Temsilciliği, Günyüzü Kadın ve Dayanışma Derneği ile MAZLUMDER Bursa Şubesi de katılım sağladı.

Gerçekleştirilen bu toplantı ile “nefret suçu” konusunda bilinçlendirme ve görüşlerin değerlendirilmesi söz konusu olmuş, nefret suçlarının önlenmesi için yasal süreçte neler yapılabilir, STK’ların bu konudaki görüşleri nelerdir, anayasa ve yasa maddelerine nefret suçları ile ilgili ilave edilmesi gereken kanun maddeleri neler olabilir sorunlarına cevaplar arandı.

PDD adına toplantıda söz alan Parlamenter Danışmanları Üyelerimiz İsmail DOĞRU ve M. Boğaç CUMBUL, STK mensuplarının Milletvekilleri ve Komisyon Başkanları ile nasıl iletişim kurabilecekleri hakkında bilgi verdiler. STK’ların kanunlar üzerindeki görüşlerinin Milletvekillilerine ulaştırılması ve anlatılması konusunda parlamenter danışmanlarının büyük emek sarf ettiklerini belirtti. Ayrıca, bu iletişimi sağlamak üzere “yasayorum.com” bir sitenin olduğu toplantıda vurgulandı.