BASIN BÜLTENİ (19.12.2011)

BASIN BÜLTENİ (19.12.2011)

2011-10-27

BASIN BÜLTENİ (19.12.2011)

Değerli Basınımız,

Habertürk Gazetesi’nin 17 Aralık 2011 tarihli nüshasında, Aslı Işık imzasıyla yayınlanan, “Danışman maaşı 5400TL oldu” başlıklı haber gerçeği yansıtmamaktadır.

Milletvekili Danışmanlarının Aralık 2011\’de aldıkları ortalama aylık net ücret 2575 TL\’dir. Milletvekili danışmanı olarak çalışanlara 15 Şubat 2012 tarihinden itibaren ödenecek ortalama aylık net ücret 3.547TL olacaktır.

Habertürk Gazetesi\’nin aynı haberinde, “Böylece danışmanların alacağı ücret, 11 bin TL maaş alan vekillerin yarısı kadar olacak” denilmiştir. Bu da tamamıyla gerçek dışı ve hayal mahsulüdür.

“YARIM VEKİL”, “DANIŞMAN MAAŞLARI UÇTU” gibi manşet haberlerle, Milletvekili Danışmanlarının maaşlarının astronomik rakamlara ulaştığı, bunları hak etmedikleri ima edilerek kamuoyu yanıltılmaktadır. Esasında TBMM idari Teşkilat Yasası Komisyonlara geldiği günden beri bu tür haberler kasıtlı olarak gündeme taşınmıştır.

“Doğru ve tarafsız habercilik”, “Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi” için gerçek dışı haberin düzeltilmesi gerekmektedir.

Ayrıca, TBMM\’de görev yapan milletvekili danışmanlarının yarısı, açıktan atanan geçici sözleşmeli işçi statüsündedir. Daimi kadroları yoktur. Kıdem tazminatı, harcırah, işsizlik ödeneği ve fazla mesai hakları da yoktur.

Milletvekili danışmanları, tıpkı gazeteciler gibi, cumartesi, pazar, gece, gündüz, resmi tatil günleri ve dini bayramlarda çalışmaktadır. Danışmanlar ayrıca, bayramlarda ve tatil günleri, milletvekillerinin seçim bölgelerine gidip, vatandaşların sorunlarını çözme gayreti içinde olmaktadırlar. Danışmanların cep telefonları da, seçmenler her an ulaşabilsin diye 24 saat açıktır.

Bu tür gerçek dışı haberler Milletvekili Danışmanlarını zor durumda bırakmaktadır.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.

Necip YÜCE
Parlamenter Danışmanları Derneği
Yönetim Kurulu Başkanı

0 505 777 19 54
necipyuce@yahoo.com