Milletvekili Danışmanlarından PDD’nin Dayanışma Kahvaltısına Büyük Katılım

Milletvekili Danışmanlarından PDD’nin Dayanışma Kahvaltısına Büyük Katılım

2011-11-30

Milletvekili Danışmanlarından PDD’nin Dayanışma Kahvaltısına Büyük Katılım

Parlamenter Danışmanları Derneği(PDD), TBMM’de geleneksel dayanışma kahvaltısı düzenledi. TBMM’nin yeni döneminde düzenlenen ilk dayanışma kahvaltısına milletvekili danışmanlar büyük ilgi gösterdi. Yoğun iş temposundan dolayı görüşemeyen Milletvekili Danışmanları Geleneksel Dayanışma Kahvaltısında buluşma fırsatı buldular. Keyifli geçen kahvaltıya TBMM Genel Sekreter Yardımcıları Haydar ÇİFÇİ ile Ercan DURDULAR da katıldı.

Dayanışma Kahvaltısında Parlamenter Danışmanları Derneği(PDD) Yönetim Kurulu Başkanı Necip YÜCE bir konuşma yaptı. Konuşmasında derneğin kuruluş süreci, krumsal yapısı, amaçları ve hedeflerini anlatan Yüce, bu güne kadar gerçekleştirilen projeler ve faaliyetler ile planlanan çalışmaları hakkında bilgi verdi. TBMM idari teşkilat yasa tasarısının yasalaşması sürecinde milletvekili danışmanlarının özlük haklarının iyileştirilmesi hususunda yapılan çalışmalar, görüşmeler ve girişimlerle varılan önemli sonuçları ifade eden Yüce, emeği geçenlere teşekkür etti. Danışmanların maaşları hususunda kamuoyunu yanlış bilgilendiren basına gerekli cevabın verildiğini sözlerine ekleyerek konuşmasını tamamladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, National Democracy Institute(NDI) ve Freedom House tarafından organize edilen Türkiye-ABD Yasama Süreci Programı kapsamında Amerikan Kongresinde Amerika’daki yasama süreci ile yasama süreçlerine sivil katılım konusunda bilgi sahibi olmak üzere bir dizi programa 5 haftalığına PDD’yi temsilen katılan dernek üyeleri Gavut Gazi BENLİ ve Merve SEREN’de kahvaltıda hazır bulundular.

Davut Gazi BENLİ yaptığı konuşmada, 01 Nisan–10 Mayıs 2011 tarihleri arasında  hafta süren programda ABD Senatosu, Temsilciler Meclisi, Bakanlıklar ile aralarında büyük ölçekli vakıfların da bulunduğu sivil toplum örgütleri ve düşünce kuruluşlarıyla yaptıkları görüşmeleri, çalışmaları ve izlenimleri konusunda milletvekili danışmanlarını bilgilendirdi.

Dayanışma kahvaltısı, TBMM Genel Sekreter Yardımcıları Haydar ÇİFÇİ ile Ercan DURDULAR’ın yaptığı konuşmaların ardından sona erdi.