Parlamenter Danışmanları Derneği Üyeleriyle Kahvaltıda Bir Araya Geldi

Parlamenter Danışmanları Derneği Üyeleriyle Kahvaltıda Bir Araya Geldi

2006-03-16

Parlamenter Danışmanları Derneği Üyeleriyle Kahvaltıda Bir Araya Geldi

Parlamenter Danışmanlar Derneği, 18 Mayıs 2006 günü üyelerine dönük kahvaltı verdi. Meclis üyeler lokantasında Saat 8.30-9.30 saatleri arasında düzenlenen kahvaltıya üyelerin büyük bölümü katıldı.

Kahvaltıda PDD Genel Başkanı M. Emin Yıldırım, bu güne kadar yapılan çalışmaların kısa bir özetini sundu. Yıldırım 10 Şubat 2006 tarihi itibariyle hazırlanan ve Devlet Planlama Teşkilatına bağlı Ulusal Ajansa sunulan \”AB Parlamenter Danışmanları Diyaloğu\” adlı projelerinin de 18 Mayıs 2006 tarihinde kabul edildiği müjdesini verdi. Proje kapsamında şu an itibariyle ortak olarak katılmayı kabul eden Avusturya ve Slovenya Parlamentolarına çalışma ziyareti düzenlenecektir. Ulusal ajansla yapılacak motivasyon/hazırlık çalışmaları süresince projenin revize edilmesi ve 2 hafta süreyle devam edecek olan çalışmaya bir kaç AB üyesi ülkenin daha eklenmesi düşünülmektedir.

Projeden amacımız, ilgili ülke parlamentolarındaki milletvekili danışmanlarının çalışma usul ve esasları, yasama sürecine katkıları, özlük hakları ve her türlü çalışma koşulları incelenerek, çalışma sonuçları bir rapor halinde başta Meclis Başkanlığı ve Genel Sekreterliği olmak üzere, ilgililerle paylaşılacaktır.

Kahvaltıda ayrıca oluşturulan komisyonlara (dergi ve bülten, Personel ve Özlük komisyonu, Web Sayfası) katılımın sağlanması ve katkı sunulmasının önemine tekrar dikkat çekildi.

Yıldırım; PDD`nin sendikal bir çalışma olmadığını özellikle vurgulayarak, amaçlarının Vekillerin Yasama faaliyetlerine danışmanların katkısını arttırmak olduğu ve danışmanların gelişimlerine katkı sunularak, halkla ilişkiler biriminde daha etkin görev yapmalarını sağlamak olduğunu vurguladı.

Bu kapsamda Meclis Genel Sekreter Yardımcısı H. Hasan Sönmez`le danışmanlara dönük kişisel gelişim kursu düzenlenmesi için görüşme yapıldığı ve koordinasyonunun yapıldığı vurgulandı.