Parlamenter Danışmanları Derneği (PDD) Basın Bildirisi

Parlamenter Danışmanları Derneği (PDD) Basın Bildirisi

PARLAMENTER DANIŞMANLARI DERNEĞİ (PDD) BASIN BİLDİRİSİ

Parlamenter Danışmanları Derneği (PDD) olarak, TBMM’de grubu bulunan partilerin darbe girişimine karşı yayınladıkları ortak bildiriye aynen katılıyor, demokrasiye ve millete karşı yapılmış bu darbe teşebbüsünü şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.

Milletimiz, bütün dünyaya örnek teşkil eden eşsiz bir kahramanlık göstererek iradesine sahip çıkmış, demokrasiyi kesintiye uğratacak olan cuntanın darbe girişimini bertaraf etmiştir. Milletimizin birlik ve beraberlik ruhuyla ortaya koyduğu bu onurlu duruş, her türlü sitayişe şayan bir iftihar tablosudur. Büyük bir feraset örneği ortaya koyan milletimizin iradesinin tecelligahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi de yekvücut olup millete yakışan bir duruş sergileyerek, bombalar altında dahi darbe teşebbüsüne karşı vazifesini layıkıyla ifa etmiştir.

Gerek milletimizin ve gerekse de Gazi Meclisimizin bu meşum darbe teşebbüsüne karşı sergilediği mümtaz tavrı ve kararlığı, tarihin şeref levhaları arasında yerini alacaktır. Zor bir zamanda ve zor şartlar altında tek yürek olup milletin emanetine hakkıyla sahip çıkan sayın milletvekillerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

Canı pahasına darbeye dur diyen aziz şehitlerimizi hürmetle, minnetle ve rahmetle anıyoruz. Yaralılarımıza Allah’tan acil şifalar diliyoruz. Tekrar, demokrasiye, millete ve milletin meclisine karşı girişilen bu kanlı darbe teşebbüsünü şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Darbecilere hukuk içinde gereken bedelin ödetileceğine inanıyor, milletimize büyük geçmiş olsun diyoruz.

Parlamenter Danışmanları Derneği (PDD)
Yönetim Kurulu